Lisans öğreniminde sunumların yeri

Biyomühendislik lisans eğitimi sırasında öğrencilere çok defa sunum yaptırılır. Sunum yapmaya ilk dönem biyomühendisliğe giriş dersinden başlarsınız. Mesleki ingilizce dersleri, laboratuar dersleri sürekli sunum hazırlamanızı gerektirir. Son seneye geldiğinizde yaptığınız sunumlar vize yerine geçer. Günümüzde diğer bölümlerde de bu tarz eğitime önem verildiğini biliyoruz. Sunumlar ingilizce dersleri hariç, türkçe yapılır  İngilizce yapılması daha da iyi olabilirdi.

Sunumlar sayesinde öğrenciler bildiğini algılamayı ve aktarmayı öğreniyorlar. Her ne kadar uğraştırsa da sunumların gerek iş hayatında gerek üniversitede , kişisel gelişime katkısı büyüktür.

Biyomühendislik bölümünü yazacak arkadaşlara bu avantajı hatırlatıyoruz. Ancak gözünüz korkmasın, aslında tam olarak istenilmesi gereken şey kafayı gömüp ders çalışmak değildir. Sunum hazırlarken bağımsız bir şekilde araştırma yapıyor olacaksınız.

Biyokure’de şu an pek çok sunum paylaşılıyor ve daha da paylaşılacaktır. Amaç, hazırı vermek değil kaynakları vermektir. Siz de yaptığınız sunumları bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın