Kablosuz iletişimli beden takip cihazına FDA onayı

Toumaz firması, Sensium DigitalPlaster adlı oldukça küçük olan ve çok az enerji harcamakla birlikte kablosuz iletişim yapabilen beden-uyarı takip monitörüne FDA onayı aldı. Bu cihaz sıcaklık, kalp atış ritmi ve soluk alma hızı gibi hayati önemi olan verileri takip etmeyi sağlıyor. Her ne kadar hastahanelerin tutumuna da bağlı olsa, gelecekte bunun gibi cihazları, uzaktan tıbbi takip (tele-care), kronik hastalık takibi ve iletişim ağlarıyla tıbbi takip ve belkide tedavi gibi teknolojilerde ön sırada göreceğiz.

beden takip monitörü

Son gelişmeyle bu teknoloji, kendi kablosuz takip sistemlerini ana sisteme entegre edip markalaşabilecek 3. partilere lisanslanabilecek.

Ürünün sayfasından alınan bilgilere göre platformda; çok düşük enerji harcayan kablosuz sensör düğümler, USB/UART temel istasyonu, kaynak kodu ve örnek bir firmware yazılımı ile windows işletim sistemi için kolay entegrasyon sağlayan arayüz yazılımı var. İçerisinde ECG, 3 eksenli ivmeölçer ve medikal ölçekli termistor var. Platforma kolaylıkla yeni teknolojilerin eklenebileceği öngörülüyor. Ürün sayfası

sensium

Bir cevap yazın