Enzim Miktarı Belirlemede Basit Kronometre ve Kağıt Tabanlı Tanı Cihazı Sistemi

Enzim Miktarı Belirlemede Basit Kronometre ve Kağıt Tabanlı Tanı Cihazı Sistemi

Tanı ile ilgili cihazların biyobelirteçlerin varlığını keşfetmek için yapılan tahlillerde kullanılması için genellikle elektrik enerjisine, hatırı sayılır bir yatırıma ve bu konuda eğitimli çalışanlara ihtiyaç duyulur. Pennsylvania State Üniversitesi bilim adamları bir örnekteki bazı enzimlerin varlığını ölçebilen, çalıştırmak için ekstra elektrik enerjisi ve çalışan gerektirmeyen, ucuz, küçük bir kâğıt tabanlı yeni bir platform geliştirdiler.
Yapılan testte örnek, aletin sadece orta noktasına damlatılır, diğer noktalardan birinin yeşile dönmesi için beklenir, döndüğü anda kronometre başlatılır. Üçüncü nokta yeşile döner dönmez, zaman not edilir ve hedef enzimin konsantrasyonunu belirlemek için verilen bazı katsayılarla çarpılır. Kullanılan analite bağlı olarak testin uygulaması 30 saniyeden 15 dakikaya kadar değişebilir.

Analytic Chemistry’deki özet kısmından:
Dizinlerde kağıt tabanlı cihazın içindeki küçük ayıraç molekülünün değişmesiyle farklı hedefler seçilebilir. Dizinlerin dinamik aralığı ve hassasiyeti, kâğıt tabanlı mikroakışkan cihazların yapısının değiştirilmesiyle ya da bir sinyal çoğaltıcı reaktanın miktarı ve bileşiminim değişmesiyle kolayca ayarlanabilir. Bu parametrelerin ayarlanmasıyla; dizinlerin algılama sınırı, bir analitin ölçüm konsantrasyon aralığı nanomolar ve femtomolar seviyesine çekilebilinir. Ayrıca bu dizin stratejisi serum gibi karmaşık akışkanlarla uyumludur.

Kaynak [hidepost=0]
Haber: ACS News 
Makale: Analytical Chemistry [/hidepost]

Bir cevap yazın